Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Παραιτείται ο Ρεντσι πληρώνοντας τον ευρωπαϊσμό του

Ο Ματέο Ρέντσι θα παραιτηθεί από γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος μετά τις καταστροφικό εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής, με το Δημοκρατικό Κόμμα να υποχωρεί κάτω από το 19%, σε σχέση με το 40% των ευρωεκλογών του 2014. 
 
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και το κόμμα του πληρώνει την φιλοευρωπαϊκη του στάση καθώς.... 
 
 
ο Ιταλικός Λαός πριμοδότησε με την ψήφο του κάθε είδους ευρωσκεπτικιστικες δυνάμεις σε όλο το πολιτικό φάσμα της χώρας.

“Αφήνω την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος, είναι καθήκον να ανοίξει μια νέα σελίδα… Θα βρισκόμαστε στην αντιπολίτευση, το Δημοκρατικό Κόμμα δεν θα γίνει ποτέ το κομματικό δεκανίκι μιας κυβέρνησης των αντισυστημικών δυνάμεων… Με τον Ντι Μάιο και τον Σαλβίνι μας χωρίζουν τρία βασικά στοιχεία: ο αντι-ευρωπαϊσμός, η αντι-πολιτική και το λεκτικό μίσος που έχουν κατά των δημοκρατικών ακτιβιστών”, τόνισε ο Ρέντσι, κλείνοντας την πόρτα σε οποιαδήποτε συνεργασία με το Κ5Α ή τη Λέγκα του Βορρά.

“Την κυβέρνησή σας θα την κάνετε χωρίς εμάς. Δοκιμάστε εάν είστε ικανοί, εμείς θα κάνουμε εξέδρα υπέρ της Ιταλίας”, συμπλήρωσε ο Ρέντσι, υπερασπιζόμενος τις προηγούμενες επιλογές του. “Είμαστε υπερήφανοι για τα αποτελέσματά μας, τώρα επιστρέφουμε τα κλειδιά πεπεισμένοι ότι βοηθήσαμε στη δημιουργία μιας καλύτερης χώρας”, για να προειδοποιήσει ότι “παραμένω επικεφαλής [ του Δημοκρατικού Κόμματος] μέχρι τη σύσταση της νέας κυβέρνησης”.

Οι εξελίξεις στην γειτονική Ιταλία έρχονται σε συνέχεια αντίστοιχων σε όλη την ευρώπη και δίνουν μεγάλο πλεονέκτημα στις αντίστοιχες αντι ευρωπαϊκές και ευρωσκεπτικιστές πολιτικές κινήσεις και στην Ελλάδα και αλλου!

Το σπουδαίο πολιτικό γεγονός ειναι ότι λόγω της ΕΕ για πρωτη (ίσως) φορά μετά την Γαλλική επανάσταση παραδοσιακή διαίρεση Αριστεράς Δεξιάς δείχνει να ατονεί καθώς είναι φανερά αναποτελεσματική στο να αλλάξει την ΕΕ και να γκρεμίσει τους θρόνους στο Βερολίνο στις Βρυξέλλες στην Φραγκφούρτη

Μοιάζει σαν εξέγερση προς το σύστημα όλο αυτό που συμβαίνει.

Οι Λαοί έρχονται από παντού με στόχο να γκρεμίσουν την απολυτή εξουσία της απρόσωπης ΕΕ και τους υποστηρικτές της σε κάθε χώρα.

Οι Λαοί έρχονται με στόχο να διασώσουν την Δημοκρατια.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...