Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

"Χάντρες και καθρεφτάκια" δώριζε στους ιθαγενείς η Εnergean Oil & Gas στην Ήπειρο

Ούτε στο Σουδάν, την Σομαλία, το Ζαΐρ, δεν θα πουλούσαν επικοινωνιακά ψίχουλα... χάντρες και καθρεφτάκια οι κονκισταδόροι…

Οι κονκισταδόροι   κάποτε μοίραζαν καθρεφτάκια και χάντρες στους ιθαγενείς για να τους αρπάξουν την Γη των Προγόνων τους.

Τώρα μοιράζουν απινιδωτές! ....

Καμία έκπτωση όμως δεν χωράει στην προστασία της Παρθένας Φύσης,  της Άγριας Ζωής αλλά και της ανθρώπινης πολιτισμικής κληρονομιάς!

Στα Μνημεία της Φύσης όπως και στα Μνημεία της Ανθρώπινης Ιστορίας δεν έχουν θέση οι μπουλντόζες των Μεγαλοεργολάβων της Πράσινης “Απάτης” και της “Μαύρης” Ανάπτυξης! 

Αν οι σημερινοί Κυβερνώντες Δήμαρχοι μας έχουν   απολέσει πλέον κάθε αιδώ και θεωρούν ότι επειδή αυτοί είναι υποτακτικοί της Τρόικας και δουλοπάροικοι των Μεγαλοεργολάβων, είμαστε  όλοι μας σαν κι αυτούς, είναι βαθειά νυχτωμένοι!

Ας κρατήσουν τις “εκπτώσεις” τους για την ηθική τους!

Ας κρατήσουν τις “χάντρες” τους για να τις αφήσουν κληρονομιά στα παιδιά τους.

Κι ας κρατήσουν τα “καθρεφτάκια” τους να αυτοθαυμάζονται για την προσφορά τους στον Τόπο μας!



Σχετικό δημοσίευμα....   Η Εnergean Oil & Gas, δώρισε απινιδωτές σε Κεφαλόβρυσο, Ζίτσα και Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης



Μια ενέργεια που έχει μοναδικό προορισμό να συμβάλλει στην ενίσχυση και στη θωράκιση της κοινωνίας έκανε η εταιρεία Εnergean Oil & Gas. Την Κυριακή, λίγο μετά το πέρας των εκδηλώσεων για το Ολοκαύτωμα, παρέδωσε στο Δήμαρχο Πωγωνίου έναν απινιδωτή που τοποθετήθηκε σε εμφανές σημείο στο Δημαρχείο της περιοχής.

Η δωρεά αυτή αναμένεται να ενισχύσει το αίσθημα της ασφάλειας στους απομακρυσμένους κατοίκους του Κεφαλόβρυσου καθώς αυξάνονται οι πιθανότητες να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή εάν παραστεί ανάγκη.

Ο Δήμαρχος, δεν έκρυψε την χαρά του και την ικανοποίηση του για την ενέργεια της Εnergean Oil & Gas, με την οποία εταιρεία είπε ότι έχουν μια άριστη σχέση και συνεργασία.

Σε Ζίτσα και Δωδώνη

Εκτός από το Κεφαλόβρυσο, απινιδωτές τοποθετήθηκαν, από την Energean απέναντι από το Δημαρχείο Ζίτσας και στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης.

Στο πλαίσιο των τελετών παράδοσης, η Αλεξάνδρα Γκούτρα, υπεύθυνη Εταιρικής Επικοινωνίας της Energean, δήλωσε τα εξής: «Η μέριμνα για την υγεία και την ασφάλεια αποτελεί την κορυφαία προτεραιότητα για την Energean Oil & Gas και επιβεβαιώνεται καθημερινά από το άψογο ιστορικό που θέλει να παράγεται πετρέλαιο και φυσικό αέριο στον Πρίνο χωρίς οποιοδήποτε ατύχημα ή περιβαλλοντικό συμβάν.

Ανταποκριθήκαμε με χαρά στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου, καθώς η λειτουργία απινιδωτών σε πολυσύχναστες αλλά αρκετά απομακρυσμένες από νοσοκομείο ή κέντρο υγείας περιοχές μπορεί κυριολεκτικά να σώσει ζωές συμπολιτών μας σε περιπτώσεις εκδήλωσης καρδιακών περιστατικών. Βασική παράμετρος της πολιτικής μας εταιρικής κοινωνικής ευθύνης είναι να αποτελούμε αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας των περιοχών στις οποίες δραστηριοποιούμαστε και να συμβάλλουμε με τις δυνάμεις που διαθέτουμε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην επίλυση προβλημάτων των τοπικών κοινωνιών».

Τις τελετές παράδοσης με την παρουσία τους τίμησαν, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας, ο πρώην υπουργός, βουλευτής Ιωαννίνων Κωνσταντίνος Τασούλας, ο βουλευτής Ιωαννίνων Ιωάννης Στέφος, ο Δήμαρχος Κονίτσης Ανδρέας Παπασπύρου, η Δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη και πλήθος πολιτών.

Σημειώνεται ότι στο πρόγραμμα τοποθέτησης απινιδωτών της Περιφέρειας περιλαμβάνεται και η εκπαίδευση πολιτών στις πρώτες βοήθειες και στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση προκειμένου να εξασφαλίζεται ικανός αριθμός χειριστών του απινιδωτή σε κάθε περιοχή. Ήδη, στο νομό Ιωαννίνων τη σχετική εκπαίδευση έχουν λάβει περισσότεροι από 3.000 πολίτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...