Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας φτιάχνει το δικό της «μέτωπο»...

Περιφέρεια: Άλλο Ήπειρος, άλλο Σκουριές

Κι ενώ οι αντιδράσεις για την έρευνα και αξιοποίηση υδρογονανθράκων στην Ήπειρο, και δη στο νομό Ιωαννίνων, παίρνουν διαστάσεις, η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας φτιάχνει το δικό της «μέτωπο». 

Οι περιφερειάρχες ζητούν, μετά από συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου που έγινε τη Δευτέρα, από το....

υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να πει «την αλήθεια στον κόσμο» για να σταματήσουν οι αντιδράσεις.

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, σε σημερινές δηλώσεις του (οι οποίες έγιναν στο περιθώριο... επίσκεψης του Κέντρου Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων), επιχείρησε με σαφή τρόπο να υποτιμήσει την ουσία των αντιδράσεων και να κάνει λόγο για εκμετάλλευση της όλης υπόθεσης των υδρογονανθράκων «από κάποιους που λένε διάφορα». 

Εκτιμά δε εμμέσως πλην σαφώς ότι άλλο πράγμα οι Σκουριές Χαλκιδικής κι άλλο πράγμα η Ήπειρος. 

Κάνοντας έμμεση αναφορά στην εκδήλωση που διοργάνωσαν πολίτες στα Άνω Πεδινά, ο περιφερειάρχης εξέφρασε την άποψη ότι «οι φορείς της διοίκησης και της κυβέρνησης πρέπει να ενημερώσουν σωστά τον κόσμο και να μην τον αφήνουν βορά σε ανθρώπους που δεν έχουν κανένα δικαίωμα να έρθουν σε εμάς τους Ηπειρώτες, οι οποίοι και ξέρουμε τι μας γίνεται και δεν είμαστε από αυτούς στους οποίους μπορούν εύκολα να περάσουν μηνύματα που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα».

Όσον αφορά τις υλοτομίες που έχουν ξεκινήσει σε εκτάσεις στην ευρύτερη περιοχή του Πολυδώρου και τις επακόλουθες αντιδράσεις, ο κ. Καχριμάνης έχει μια... εξήγηση. 

Σύμφωνα με τα όσα είπε, μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών «πολύς κόσμος  συνειδητοποιεί ότι οι ιδιοκτησίες τους πλέον δεν είναι δικές τους.  Με το νόμο, κατά τεκμήριο αυτές ανήκουν στο Δημόσιο, και εκεί δημιουργείται μια τριβή που εκμεταλλεύονται κάποιοι και λένε διάφορα».

Κατά τα άλλα, η περιφερειακή αρχή νίπτει τας χείρας της, λέγοντας το γνωστό ότι «εμείς γνωμοδοτήσαμε θετικά (σ.σ. επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων)» και «δεν έχουμε άλλη εμπλοκή με το θέμα, καθώς η έγκριση και ο διαγωνισμός γίνονται από το υπουργείο».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...